Koristite samo legalan softver, jer je...

Profesionalan i siguran! Operativni sustav Windows, zajedno s drugim Microsoftovim programima i Office paketom pogodnim za univerzalnu upotrebu, idealna je kombinacija za vaš uspjeh, i to ne samo u poslovnom nego i u privatnom životu.

 • Space

  Sigurno

  Legalan softver je siguran i osiguran od najnovijih sigurnosnih prijetnji.

  Ilegalan softver može uzrokovati gubitak osobnih ili poslovnih podataka (fotografija, tablica). Instalacijske datoteke pribavljene na nezakonit način mogu sadržavati sigurnosne rizike ugrađene izravno u računalo, koji mogu lako uzrokovati gubitak zaštite važnih podataka (npr. na poslu ili kod mapiranja kodova za online bankarstvo).

Kupnja softvera i vodeća načela

Bilo da se radi o domaćem ili „poslovnom okruženju“, korištenje ilegalnog softvera je protupravno (licencno neispravno) i troškovi povezani s potencijalnim problemima mogu iznositi i do 5 puta više nego kod kupnje legalnog softvera. Međutim, često se može dogoditi da kupac misli da je kupio legalan softver, ali istina je zapravo drugačija.

Primjer može biti sumnjivo jeftini softver kupljen kod neprovjerenog trgovca. Čak i kupnja uređaja s predinstaliranim softverom nije jamstvo sigurnosti. Mnogi trgovci u cilju uštede zloupotrebljavaju licence i aktiviraju ih na nekoliko uređaja istovremeno. Na taj način aktiviran softver se tretira kao ilegalan, i opet može za sobom povlačiti sigurnosni rizik.

Nadalje, može se također raditi i o ilegalno krivo odabranoj licenci.

Ne zaboravite da je upotreba ilegalnog softvera korisnikova odgovornost.

Ključna pravila za sigurnu kupnju legalnog softvera su:

 1. Kupujte samo kod provjerenih prodavača
 2. Nemojte kupovati softver na aukcijama ili sumnjivo jeftini softver
 3. Uz kupljeni softver uvijek zadržite sve potrebne dokumente za potvrdu njegove legalnosti
 4. U slučaju da niste sigurni imate li ispravnu licencu za uporabu, obratite se svome prodavaču. Provjereni prodavač Microsoft proizvoda rado će vam pomoći.
MS-COA-Label-Mars_nowat

Certifikat ispravnosti ili oznaka s ključem proizvoda

Oznaka s ključem proizvoda, koja uvijek sadrži sigurnosne elemente (poput novčanice). Među ove elemente prvenstveno se ubrajaju holografski prikazi logotipa proizvoda ili identifikacijska traka.

Depositphotos_74624375_original

Holografski element

Ako ste kupili softver na bilo kojem mediju (USB ili DVD) obratite pozornost na površinu i tisak na površini. Medij s legalnim softverom uvijek je napravljen od holografskih elemenata, koji pri premještanju na svjetlu mijenjaju boju ili izgled.

Depositphotos_75472887_original copy

Uvijek kupujte softver kod provjerenih prodavača

Nemojte kupovati softver na aukcijama, na taj način kupljeni softver je već aktiviran i za vas više neće biti funkcionalan.

LEGALAN SOFTVER Gdje kupiti ?

Kupnjom legalnog softvera možete izbjeći mnoge probleme, između ostalog i zakonsku odgovornost.

Microsoft Trgovina

Često postavljena pitanja i prigovori

Prodavači mogu imati pitanja o krivotvorenom softveru ili prigovore na potrebu za pružanje originalnog Microsoftovog softvera kupcima.
Dolje navedene informacije pomoći će vam uvidjeti važnost pružanja isključivo originalnog softvera vašim kupcima.

1. Ukoliko je sustav Windows predinstaliran, ključ se nalazi u BIOS-u.

2. Predinstalirani operativni sustav na uređaju ne može se prenijeti ni na koji drugi uređaj. Aktivacija je moguća samo na hardveru na kojem se nalazi i na kojem ga je proizvođač instalirao nakon što ga je sastavio.

1. S predinstaliranim sustavom Windows dolazi GML naljepnica, dok se COA isporučuje s distribucijskim paketom.

2. Aktivacija 3.0 za nove uređaje koji dolaze s predinstaliranim sustavom Windows 10 ili 8 više nema COA (Potvrda o autentičnosti) naljepnicu na uređaju. Umjesto toga, nalazit će se u BIOS-u. Time će se izbjeći ugrožavanje ključa proizvoda.

3. Osim COA, GML naljepnice također mogu biti pričvršćene na vaš uređaj.

Ne! Promjena operativnog sustava ne poništava jamstvo.

Također vam je omogućeno da se u bilo kojem trenutku vratite na Win10 PRO.

Sustavi Windows ne mogu se kupiti kroz količinsko licenciranje. Moguće ih je kupiti isključivo kroz OEM ili FPP način licenciranja.

Kroz količinsko licenciranje moguće je kupiti isključivo NADOGRADNJU s već kupljene licence sustava Windows na verziju Windows Enterprise ili Academic

Odgovor: Bavite se prodajom softvera i hardvera pa se vaši kupci oslanjaju na vašu stručnost. Vaši kupci imaju povjerenje u vas da ćete im pružiti pouzdane proizvode i usluge, a vaš ugled ovisi o tome. Prodaja originalnog softvera može poboljšati zadovoljstvo kupca, što će dovesti do prilika za veću i dodatnu prodaju postojećim kupcima, a uz to je zakonito i sigurno. Prodaja krivotvorenog ili nezakonitog softvera može naštetiti vašem ugledu i narušiti povjerenje i odanost kupca. Nemojte riskirati.

Odgovor: Najlakši, najbolji i najjeftiniji način da kupci dobiju originalni softver jest predinstalacijom na novom osobnom računalu. Kupovinom jeftinijeg softvera na drugom mjestu postoji mogućnost da će dobiti krivotvorene ili nelicencirane verzije kojima se povećava rizik od virusa koji povećavaju rizik od krađe identiteta i bankovnih računa, lošeg rada računala, nedostatak podrške za proizvod i povećanih troškova za popravak tih problema.

Kao zaštitnik i savjetnik od povjerenja svojim kupcima, objasnite im rizik kupovine "jeftinog softvera". Svaka štednja ostvarena kupovinom krivotvorenih ili nelicenciranih verzija ubrzo se poništava prilikom popravljanja štete. Kad stvari krenu po zlu, kupci će vam se obratiti za pomoć. Pomozite im shvatiti da je kupnja originalnog softvera najbolja opcija. Na kraju će vam biti zahvalni.

Odgovor: Uvijek kupujte od ovlaštenih Microsoftovih distributera koji su siguran izvor originalnog softvera. Popis ovlaštenih distributera možete vidjeti na http://aka.ms/msoemdisti.

Čuvajte se softvera koji se prodaje putem neovlaštenih Microsoftovih kanala po cijenama koje su predobre da bile istinite. Vjerojatno su u pitanju krivotvorene ili nelicencirane verzije koje će ugroziti sigurnost vaših kupaca.

Odgovor: Potvrde o autentičnosti nikad se ne prodaju odvojeno od softvera za čiju autentičnost jamče. Odvojene Potvrde o autentičnosti koje se obično prodaju kao "višak" ili "nekorištene naljepnice" vjerojatno su ukradene ili krivotvorene verzije i treba ih izbjeći pod svaku cijenu. Zapamtite, Potvrda o autentičnosti nije licenca za softver pa se korisnicima pružanjem odvojenih Potvrda o autentičnosti ne daje licenca.

Prilikom sastavljanja i prodavanja osobnih računala, Microsoftova OEM licenca za softver je ispravna licenca. Saznajte više na http://aka.ms/msoemwindowslicensing.

Odgovor: VLK-ovi nikad nisu zakoniti ako se prodaju ili distribuiraju izvan ovlaštene organizacije (organizacije s ugovorom o količinskom licenciranju). Kriminalci kradu te ključeve i zarađuju njihovom nezakonitom distribucijom. Microsoft aktivno istražuje ključeve koji su procurili ili su ukradeni i može ih onemogućiti, što može utjecati na softver koji je aktivan koristeći VLK koji je procurio ili je ukraden. Nikad ne kupujte i ne koristite VLK nezakonito jer će vam ugroziti kupce.

Odgovor: Iako internetske stranice za aukcije mogu imati sjajne ponude za softver, trebaju biti oprezni. Postoji razlog zašto se cijene čine "predobrima da bi bile istinite". Piratski ili nezakoniti softver često se prodaje na stranicama za aukcije, gdje prodavači iskorištavaju neinformirane kupce. Možda kupuju korištene Potvrde o autentičnosti, korišten softver, prethodno aktiviran softver, ukradene ključeve proizvoda ili ključeve za količinsko licenciranje, kopiran softver koji se prodaje bez važeće licence itd.

Uvjerite ih da nije dobro kupovati jeftin softver na internetu te da je kupovanje originalnih verzija od povjerljivih prodavača ispravna odluka. Saznajte više na http://aka.ms/msonlineshopping i http://internct.bsa.org.

Odgovor: "Besplatan" softver siguran je znak da je softver sumnjiv. Softver se često distribuira putem peer-to-peer mreža ili drugih neovlaštenih internetskih stranica i takav softver često sadrži štetan zlonamjerni softver i viruse koji mogu ugroziti sigurnost korisnika. Kriminalci mogu koristiti skinuti spyware i zlonamjerni softver za pristup povjerljivim informacijama.

Obavijestite kupce da se softver nikada ne treba skidati s bilo koje peer-to-peer mreže, BitTorrent stranice ili stranice na kojima se jednim klikom dolazi do softvera. Popravljanje problema koji mogu proizaći iz takvih skidanja je skupo i oduzima vrijeme.

Odgovor: Svi ugovori o količinskom licenciranju, uključujući akademske, vladine, zdravstvene i ugovore za male tvrtke, pružaju samo licence za nadogradnju sustava Windows i zahtijevaju važeću prvotnu licencu za sustave Windows prije nadogradnje. Nadogradnje za sustav Windows osmišljene su na način da nadograđuju ranije dobivene važeće licence, što znači da morate imati potpunu licencu prije nadogradnje. Postoje dva načina da dobijete potpunu licencu za sustav Windows predinstalacijom na osobnom računalu preko proizvođača osobnog računala ili sastavljača računala (novčano najisplativiji način) ili putem maloprodaje kao zapakiran gotovi proizvod.

Dajte svojim kupcima do znanja da se ugovori o količinskom licenciranju ne mogu koristiti kao potpune licence za sustave Windows i savjetujte im da posjete http://aka.ms/mspiracyfacts za više informacija.

Imate li pitanja? Rado će Vam odgovoriti!

Nazovite Microsoft službu za korisnike:

ICT servisne usluge

Profesionalan, kvalitetan i optimalan popravak uređaja uz najbolji omjer uloženo - dobiveno.

Profi dijagnostika

Naše znanje i iskustvo je sve što trebate. Mi volimo svoj posao. Isprobajte nas!

PICK-UP & RETURN

Nisi iz Zagreba? Nema problema jednostavno naruči dostavu u servis a mi se pobrinemo za ostalo.

Status popravka

24/7 uvid u servisni proces, dijagnostiku i procjenu uz komunikaciju sa našim tehničarima.

Kako do nas?

Adresa: Oreškovićeva 55 10010 Novi Zagreb, Sloboština

Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak: 9 do 17 sati Subota: 9 do 13 sati

PICK-UP & RETURN - Preuzmi i vrati

Trebaš popravak? Iz drugog si grada ili nemaš vremena navratiti. Mi šaljemo dostavu :)

Ukoliko vam treba popravak uređaja a niste iz Zagreba, nema problema, uštedite i vrijeme i novac, pošaljite ga brzom dostavom i ubrzo vam javiti optimalnu procjenu popravka. Jednostavno naručite dostavu vašeg uređaja iz vašeg doma ili tvrke na popravak u MOJ SERVIS sa povratom na vašu adresu Overseas Express kurirskom dostavom

Kontaktiraj servis ili nazovi odmah 01 6625 939

Pošalji upit

Obratite nam se s povjerenjem i saznajte što sve možemo učiniti za vas.

Pretplatite se na naš newsletter, ne propustite novosti i akcije ponuda usluga i proizvoda.
U svakom trenutku ćeš se moći odjaviti s naše email liste. Više o privatnosti podataka

MOJ IT BLOG savjeti - recenzije - vijesti

Dijelimo sa Vama naše znanje, iskustvo, savjete i preporuke :)


Social

Pratite nas na društvenim mrežama - postanimo prijatelji.