Čistoća je pola zdravlja - USLUGA LAPTOP CLEAN & REPAIR

LAPTOP CLEAN & REPAIR

Laptop se pregrijava u radu? Zašto je to tako i što je važno učiniti? Kako spriječiti pretjerano grijanje?

Laptop se pretjerano grije i gasi?
Ako čujete kako ventilator stalno radi na maksimalnom kapacitetu to je siguran znak kako nešto nije u redu.

Što prije spriječite skupe kvarove čišćenjem ventilatora i hladila od nakupljene prašine.

Moj Servis Team

Pregrijavanje je jedna od najvećih prijetnji prijenosnom računalu jer može oštetiti osjetljive elektroničke komponente i nanijeti trajnu, možda i nepopravljivu štetu.

Kako ćete znati pregrijava li se vaš laptop? Ako čujete kako ventilator stalno radi na maksimalnom kapacitetu to je siguran znak kako nešto nije u redu. Također, možete iskusiti sporiji rad računala jer će procesor sniziti svoj radni takt kako bi izbjegao nagli rast temperature, a ponekad će ugrađena softverska rješenja iznenada ugasiti računalo nastojeći izbjeći oštećenja hardvera. Ako je to tako sigurno se sustav hlađenja začepljen nakupinama vlakana i prašine a termalana pasta hladila je izgubila svoju toplinsku provodljivost.

Što je termalna pasta na hladilima i čemu ona služi? Jednostavno, to je smjesa koja, ovisno o proizvođaču, dolazi u različitim gustoćama i sastavu, a cilj joj je prijenos termalne energije, odnosno topline. HLADILO LAPTOPA Kako svima poznati zakoni termodinamike nalažu, rad se ne može obaviti bez gubitka energije u obliku topline. To je svakako slučaj i s procesorima, koji za vrijeme obavljanja zadataka itekako mogu zakuhati. Taj problem jednostavno se rješava odvlačenjem topline od izvora, točnije procesora susatvom hlađenja i zato je iznimno važno da on učinkovito funkcionira i omogućava nesmetan rad bez kvarova i zastoja.

Kada se računalo jako zgrije u radu, rad ventilatora je intenzivan i glasan, ugasi se već nakon par minuta rada a pogotovo ukoliko pokrenete nešto zahtjevno kao igre, gledanja filma, web stranice pune multimedije pa čak i Facebook. Uzrok tomu je pretjerano zagrijavanje vitalnih čipova zbog začepljenja hladila, otvora ventilacije ili neispravanog ventilatora. Pretjerano grijanje elektroničkih komponenti, procesora i diskova i zanemarivanje redovitog održavanja obično rezultiraju skupim kvarovima i gubitkom vaših podataka a to vjerujemo želite izbjeći!

Kada primijetite pojačano grijanje odmah i bez odgađanja potrebno je obaviti temeljito čišćenje sustava hlađenja na vašem računalu i spriječiti skupe kvarove elektronike i gubitak podataka.

Kako možete spriječiti pregrijavanje?

 • Popravite i temeljito očistite sustav za hlađenje
  Važno je temeljito očistiti ventilator i zamijeniti termovodljivu pastu hladila procesora i grafičke kartice. Tijekom vremena na njima se skupljaju slojevi prašine i prljavštine koji ih usporavaju i blokiraju tijek zraka. Proučite upute za korištenje vašeg laptopa kako ga možete otvoriti i očistiti te dijelove ili to povjerite iskusnom serviseru. Za uklanjanje prašine i prljavštine možete upotrijebiti fen sušilo za kosu i/ili usisavač, naročito za odvode topline. Obično se nalaze sa strane ili straga. Prepoznat ćete ih po tome što iz njih izlazi topao zrak. Kako biste spriječili oštećenje ventilatora, nemojte ga okretati u pogrešnom smjeru. Koristite li zrak pod tlakom, blokirajte vratnju ventilatora prilikom čišćenja.
 • Držite laptop na čvrstoj i ravnoj površini
  Većina prijenosnih računala povlači zrak za hlađenje kroz svoje donje dijelove. Neravne površine poput pokrivača, jastuka ili vašeg krila zapriječit će tijek zraka, što će otežati hlađenje i dovesti do povećanog zagrijavanja. To ćete izbjeći ako držite laptop na čvrstoj i ravnoj površini, poput primjerice stola ili posebnog postolja za takva računala.
 • Nabavite rashladni uređaj za laptop
  Ako vaš laptop usisava zrak preko rešetki smještenih na donjoj strani, nabavite rashladni uređaj koji ispuhuje hladni zrak prema gore. Možete nabaviti i pasivni rashladni uređaj koji ne troši energiju već tek upija toplinu.

ZAŠTO JE POTREBNO REDOVITO ČISTITI HLADILO PRIJENOSNOG RAČUNALA?

Dugotrajan rad u nepovoljnijim uvjetima bez redovitog održavanja najčešći je uzrok kvarova prijenosnih računala zbog pretjeranog grijanja odnosno nedovoljnog hlađenja. Prvi simptomi koje možete primijetiti su iznenadno gašenje računala, često resetiranje i usporavanje rada, glasan rad ventilatora i na dodir toplo računalo. Treba reagirati na te prve simptome i spriječiti skupe i neugodne kvarove. Nažalost ako sve to zanemarite kao posljedicu najčešće imamo kvarove grafičkog procesora, glavnog procesora, matične ploče i tvrdih diskova.

USLUGA LAPTOP CLEAN & REPAIR - ČIŠĆENJE HLADILA LAPTOPA

Spriječite skupe kvarove i produljite radni vijek svojeg računala! Čuvajte svoje ulaganje.

Ukoliko ste neodlučni i niste sigurni da li je potrebno čišćenje hladila za vaš laptop ovdje pomaže poslovica "bolje spriječiti nego liječiti".

Ukoliko se računalo samo ugasi tokom rada stanje je alarmantno - nemojte ga nikako više koristiti jer mogu nastati skupi kvarovi a možete ostati i bez podatka. Vrijeme je da nešto poduzmete, vrijeme je za servis.
Cijena usluge iznosi 250 kn ili 150 kn uz ostale naše usluge kao ugradnja SSD diska, izmjena LCD ekrana. Uz popravak matične ploče ili oštećenog kućišta laptopa usluga čišćenja je uključena u cijenu. vidi više na LAPTOP SERVIS

Želiš očistiti laptop uz profesionalnu uslugu u servisu?

Pošalji upit ili nazovi odmah 01 6625 939

Pošalji upit

Obratite nam se s povjerenjem i saznajte što sve možemo učiniti za vas.

KAKO MI TO RADIMO - zamjena termovodljive paste hladila

Kako funkcionira sustav hlađenja prijenosnih računala?

Za razliku od desktop računala na prijenosnim računalima rashladni sistemi nisu masivno dimenzionirani radi limitiranog prostora. Hladnjaci su obično izvedeni da temperaturu komponenti koje zahtijevaju aktivno hlađenje prenose putem toplo-vodne cijevi na rebrasti hladnjak. Ventilator prisilnim ispuhom zraka odvodi temperaturu izvan kućišta prijenosnog računala. Da bi se ostvario zadovoljavajući prijenos topline s komponenti (cpu, grafički čip….) hladnjak mora biti određene površine sukladno ukupnom TDP-u (thermal design power) komponenti. S obzirom na limitirani prostor hladnjak je izveden s većim brojem bakrenih ili aluminijskih „pera“ koje su minimalno razmaknuti jedan od drugog iz navedenih razloga. Prilikom prisilnog hlađenja ventilator upuhuje hladan zrak kroz hladnjak ali pritom unosi i čestice prašine koje se radi malog razmaka gomilaju na hladnjaku.

Elektroničke komponente i integrirani krugovi osjetljivi su na povišene temperature pa im se skraćuje vijek trajanja. Porastom radne temperature preko 60c se linearno smanjuje vijek trajanja komponenti na matičnim pločama i upravo je to primarni uzrok skupih kvarova prijenosnih računala. Osim toga pretjerano zagrijavanje jedan je od najčešćih uzroka kvarova tvrdih diskova i bolnog is skupog gubitka poslovnih ili podataka i dragih uspomena poput pohranjenih fotografija vaše obitelji i dragih uspomena

Što je termalna pasta i čemu ona služi? Jednostavno, to je smjesa koja, ovisno o proizvođaču, dolazi u različitim...

Objavljuje MOJ SERVIS informatikaČetvrtak, 18. srpnja 2019.

💻 LAPTOP ⛱ OHLADI 🚀 UBRZAJ I NADOGRADI Spriječite skupe kvarove i produljite radni vijek svojeg računala! Čuvajte svoje...

Objavljuje MOJ SERVIS informatikaPetak, 19. travnja 2019.

Preporučamo da Vaše prijenosno računalo jednom godišnje samostalno očistite ili prepustite profesionalcima u servisu i sačuvate vaše ulaganje! Povjerite profesionalcima temeljito čišćenje hladila, ugradite brzi SSD disk, zamijenite bateriju, obnovite i osvježite vaš prijenosnik. Mi smo servis u koji se možete pouzdati, obavili smo desetke tisuća ovakvih zahvata - isplati se :)
Uz uslugu čišćenja laptopa od prašine servis će vam pregledati stanje operativnog sustava skenirati na viruse, optimizirati i ažurirati operativni sustav, testirati zdravlje tvrdog diska i dati preporuke, savjete i ponude za optimalan, brži i sigurniji rad računala.

  Usluga CLEAN & REPAIR uključuje detaljne obrade servisnog tehničara:
 • preliminarnu dijagnostiku i pregled stanja uređaja prije zahvata
 • kompletno rastavljanje složenog uređaja kao što je prijenosno računalo
 • čišćenje usisnika, ventilatora i hladila, kompresorom, ručno i kemijskim otapalima
 • zamjena termo vodljivih pasti hladila na procesoru i grafičkoj kartici
 • sastavljanje komponenti i njihovo fizičko i programsko testiranje ispravnosti i stabilnosti rada
 • detaljno testiranje ispravnosti svih komponenti, memorija, procesor, grafička kartica i tvrdi disk
 • završna provjera ispravnosti i stabilnosti rada, ažuriranje operativnoga sustava i antivirusne zaštite

Vjerujemo da ste shvatili koliko je poslovica "čistoća je pola zdravlja" bitna i za vaš laptop :)
Nama je doista stalo do zadovoljstva naših korisnika i kvalitete naših usluga.

💻 Laptop je spor, čudno se ponaša? 🌡Pregrijava se, nepouzdan je i zastajkuje baš kada vam je najpotrebnije. Zastario je i pun virusa i nepotrebnih programa? Sigurno maštate o novom ali nemate dovoljno novaca za kupnju?
⚠️ Znate li da je nakupljena prašina i nečistoće u ventilatorima najčešći uzrok kvara računala? Pretjerano grijanje elektroničkih komponenti, procesora i diskova i zanemarivanje redovitog održavanja obično rezultiraju skupim kvarovima i gubitkom vaših podataka a to vjerujemo želite izbjeći! Saznaj više na https://mojservis.hr/blog/laptop-clean-repair/
⚠️ Vrijeme je za SISTEMATSKI PREGLED MojServis će očistiti hladilo, optimizirati, nadograditi i ažurirati operativni sustav, očistiti viruse, testirati zdravlje elektronike i tvrdog diska te dati preporuke, savjete i ponudu opcija nadogradnji za optimalan, brži i sigurniji rad računala.

  Profesionalna dijagnostika i procjena popravka
  ⚙️ Usluge koju obavljamo prilikom svake dijagnostike stanja "zdravlja" računala
 • Obavljamo čišćenje hladila i ventilatora od nakupljene prašine i zamjena termo vodljivih pasti hladila procesora i grafike
 • Preventivna dijagnostika "zdravlja" svih komponenti i saniranje manjih nedostataka i oštećenja kućišta
 • Optimizacija funkcija operativnog sustava i AV zaštite te prijedlozi i preporuke nadogradnji za brži i sigurni rad računala

Dostavite laptop u servis, uslugu čišćenja, kompletne dijagnostike stanja, procjene nadogradnji ili popravka obavimo u 1-3 dana ovisno o stanju uređaja i potrebnim procedurama testiranja stabilnosti i ispravnosti rada.

Kontaktiraj servis ili nazovi odmah 01 6625 939

Pošalji upit

Obratite nam se s povjerenjem i saznajte što sve možemo učiniti za vas.

PLAĆANJA U PRODAJNOM PROSTORU Ostvarite 5% popusta gotovinom ili uplatom na iznose iznad 1.000 kn
Jednokratno gotovinom ili karticama Maestro, Mastercard, Visa, Diners, Amex ...
Obročno Maestro, Mastercard, Visa Zagrebačka banka beskamatno do 12 rata, min. iznos 500 Kn
Obročno Mastercard, Visa Raiffeisen banka – beskamatno do 12 rata, min. iznos 300 Kn
Obročno Diners ERSTE Card Club – beskamatno do 24 rata
Obročno AMEX PBZ Card American Express – beskamatno do 12 rata
Obročno Maestro i Visa Privredne banka – beskamatno do 12 rata

TRANSAKCIJSKA PLAĆANJA
Uplata po ponudi koju pošaljemo na vašu e-poštu internet bankarstvom ili u pošti, banci, FINI. Svi potrebni podaci za uplatu sa brojem našeg žiro-računa i pozivom na broj nalaze se na ponudi ili web stranici statusa popravka vašeg uređaja. Za izradu ponude potrebni su nam vaši podatci. Naziv tvrtke, ime i prezime, adresa te OIB ukoliko se radi o tvrtki za izradu R1 računa.

PLAĆANJE POUZEĆEM - DOSTAVA
Ukoliko želite i dostavu naručenog potrebno je naznačiti ime, adresu i kontakt broj telefona.
Trošak proizvoda i dostave plaćate pri primitku paketa pouzećem ili po ponudi unaprijed.
Cijena dostave je 35 do 50kn. Po evidentiranoj uplati na našem računu šaljemo vam naručenu robu ili preuzimate osobno kod nas.
Naznačite način isporuke. Šaljemo Overseas dostavom.

Kako do nas?

Adresa: Oreškovićeva 55 10010 Novi Zagreb, Sloboština

Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak: 9 do 17 sati Subota: 9 do 13 sati

PICK-UP & RETURN - Preuzmi i vrati

Trebaš popravak? Iz drugog si grada ili nemaš vremena navratiti. Mi šaljemo dostavu :)

Ukoliko vam treba popravak uređaja a niste iz Zagreba, nema problema, uštedite i vrijeme i novac, pošaljite ga brzom dostavom i ubrzo vam javiti optimalnu procjenu popravka. Jednostavno naručite dostavu vašeg uređaja iz vašeg doma ili tvrke na popravak u MOJ SERVIS sa povratom na vašu adresu Overseas Express kurirskom dostavom

Pretplatite se na naš newsletter, ne propustite novosti i akcije ponuda usluga i proizvoda.
U svakom trenutku ćeš se moći odjaviti s naše email liste. Više o privatnosti podataka

MOJ IT BLOG savjeti - recenzije - vijesti

Dijelimo sa Vama naše znanje, iskustvo, savjete i preporuke :)