LAPTOP CLEAN & REPAIR čistoća je pola zdravlja

LAPTOP CLEAN & REPAIR

ZAŠTO JE POTREBNO REDOVITO ČISTITI HLADILO PRIJENOSNOG RAČUNALA?

Laptop se pretjerano grije i gasi?

Jeste li znali da su nakupljena prašina i nečistoća najčešći uzrok kvara prijenosnih računala?

Što prije spriječite skupe kvarove čišćenjem ventilatora i hladila od nakupljene prašine.

Moj Servis Team

Svakodnevno u servis korisnici donose prijenosna i PC računala sa kvarovima uzrokovanim pretjeranjim grijanjem odnosno nedovoljnim hlađenjem

Sigurno ste osjetili da se računalo jako zgrije u radu, rad ventilatora je intenzivan i glasan, ugasi se već nakon par minuta rada a pogotovo ukoliko pokrenete nešto zahtjevno kao igre, gledanja filma, web stranice pune multimedije pa čak i Facebook. Uzrok tomu je pretjerano zagrijavanje vitalnih čipova zbog začepljenja hladila, otvora ventilacije ili neispravanog ventilatora. Pretjerano grijanje elektroničkih komponenti, procesora i diskova i zanemarivanje redovitog održavanja obično rezultiraju skupim kvarovima i gubitkom vaših podataka a to vjerujemo želite izbjeći!

Kada primijetite pojačano grijanje odmah i bez odgađanja potrebno je obaviti temeljito čišćenje sustava hlađenja na vašem računalu.

Dugotrajan rad u nepovoljnijim uvjetima bez redovitog održavanja najčešći je uzrok kvarova prijenosnih računala zbog pretjeranog grijanja odnosno nedovoljnog hlađenja. Prvi simptomi koje možete primijetiti su iznenadno gašenje računala, često resetiranje i usporavanje rada, glasan rad ventilatora i na dodir toplo računalo. Treba reagirati na te prve simptome i spriječiti skupe i neugodne kvarove. Nažalost ako sve to zanemarite kao posljedicu najčešće imamo kvarove grafičkog procesora, glavnog procesora, matične ploče i tvrdih diskova.

Ukoliko se računalo samo ugasi tokom rada stanje je alarmantno - nemojte ga nikako više koristiti jer mogu nastati skupi kvarovi a možete ostati i bez podatka. Vrijeme je da nešto poduzmete, vrijeme je za servis.

Ukoliko ste neodlučni i niste sigurni da li je potrebno čišćenje hladila za vaš laptop ovdje pomaže poslovica "bolje spriječiti nego liječiti".

LAPTOP CLEAN & REPAIR - USLUGA ČIŠĆENJA HLADILA LAPTOPA

Spriječite skupe kvarove i produljite radni vijek svojeg računala! Čuvajte svoje ulaganje.

KAKO MI TO RADIMO - zamjena termovodljive paste hladila

Kako funkcionira sustav hlađenja prijenosnih računala?

Za razliku od desktop računala na prijenosnim računalima rashladni sistemi nisu masivno dimenzionirani radi limitiranog prostora. Hladnjaci su obično izvedeni da temperaturu komponenti koje zahtijevaju aktivno hlađenje prenose putem toplo-vodne cijevi na rebrasti hladnjak. Ventilator prisilnim ispuhom zraka odvodi temperaturu izvan kućišta prijenosnog računala. Da bi se ostvario zadovoljavajući prijenos topline s komponenti (cpu, grafički čip….) hladnjak mora biti određene površine sukladno ukupnom TDP-u (thermal design power) komponenti. S obzirom na limitirani prostor hladnjak je izveden s većim brojem bakrenih ili aluminijskih „pera“ koje su minimalno razmaknuti jedan od drugog iz navedenih razloga. Prilikom prisilnog hlađenja ventilator upuhuje hladan zrak kroz hladnjak ali pritom unosi i čestice prašine koje se radi malog razmaka gomilaju na hladnjaku.

Elektroničke komponente i integrirani krugovi osjetljivi su na povišene temperature pa im se skraćuje vijeka trajanja. Porastom radne temperature preko 60c se linearno smanjuje vijek trajanja komponenti na matičnim pločama i upravo je to primarni uzrok kvarova matičnih ploča na prijenosnim računalima. Osim toga pretjerano zagrijavanje jedan je od najčešćih uzroka kvarova tvrdih diskova i bolnog is skupog gubitka poslovnih ili podataka i dragih uspomena poput pohranjenih fotografija vaše obitelji i dragih uspomena

Vjerujemo da ste shvatili koliko je poslovica "čistoća je pola zdravlja" bitna i za vaš laptop :)

Preporučamo da Vaše prijenosno računalo jednom godišnje samostalno očistite ili prepustite profesionalcima u servisu i sačuvate vaše ulaganje!

Povjerite profesionalcima temeljito čišćenje, nadogradnju i odaberite dodatnu opremu za vaš prijenosnik. Vjerujte iskusnim profesionalcima, obavili smo desetke tisuća ovakvih zahvata - isplati se :) Nama je doista stalo do zadovoljstva naših korisnika i kvalitete naših usluga.

Laptop je spor, stalno zastajkuje kada vam je najpotrebnije, čudno se ponaša, zastario je, nepouzdan i pun virusa? Sigurno maštate o novom ali nemate dovoljno novaca za kupnju?
Povjerite profesionalcima popravak i temeljito čišćenje, poboljšajte antivirusnu zaštitu - zaštitite ulaganje. Za cijenu već od 150 kuna jednom godišnje obavite redovno čišćenje laptopa. Uz uslugu čišćenja laptopa od prašine servis će vam pregledati stanje operativnog sustava skenirati na viruse, optimizirati i ažurirati operativni sustav, testirati zdravlje tvrdog diska i dati preporuke, savjete i ponude za optimalan, brži i sigurniji rad računala.

  PREVENTIVNA DIJAGNOSTIKA - bolje spriječiti nego liječiti :)
  Usluge koju obavljamo prilikom svake dijagnostike stanja "zdravlja" računala
 • čišćenje hladila i ventilatora od nakupljene prašine
 • zamjena termo vodljivih pasti hladila procesora i grafike
 • popravci manjih nedostataka i oštećenja kućišta
 • preventivna dijagnostika "zdravlja" svih komponenti
 • optimizacija rada operativnoga sustava i AV zaštite
 • prijedlozi i preporuke nadogradnji za brži i sigurni rad računala
 • osnovna cijena 250kn - uz ostale naše usluge 150kn

Dostavite laptop u servis, uslugu čišćenja, kompletne dijagnostike stanja, procjene nadogradnji ili popravka obavimo u 1-3 dana ovisno o stanju uređaja i potrebnim procedurama testiranja stabilnosti i ispravnosti rada.

LAPTOP CLEAN & REPAIR
  Usluga CLAEN & REPAIR uključuje ove detaljne obrade servisnog tehničara:
 • preliminarnu dijagnostiku i pregled stanja uređaja prije zahvata
 • kompletno rastavljanje složenog uređaja kao što je prijenosno računalo
 • čišćenje usisnika, ventilatora i hladila, kompresorom, ručno i kemijskim otapalima
 • zamjena termo vodljivih pasti hladila na procesoru i grafičkoj kartici
 • sastavljanje komponenti i njihovo fizičko i programsko testiranje ispravnosti i stabilnosti rada
 • detaljno testiranje ispravnosti svih komponenti, memorija, procesor, grafička kartica i tvrdi disk
 • završna provjera ispravnosti i stabilnosti rada, ažuriranje operativnoga sustava i antivirusne zaštite

 • Povjerite profesionalcima popravak i temeljito čišćenje, poboljšajte antivirusnu zaštitu - zaštitite ulaganje. Barem jednom godišnje obavite redovno čišćenje laptopa. Uz uslugu čišćenja laptopa od prašine servis će vam pregledati stanje operativnog sustava skenirati na viruse, optimizirati i ažurirati operativni sustav, testirati zdravlje tvrdog diska i dati preporuke, savjete i ponude za optimalan, brži i sigurniji rad računala.

ICT servisne usluge

Profesionalan, kvalitetan i optimalan popravak uređaja uz najbolji omjer uloženo - dobiveno.

Profesionalna dijagnostika

Naše znanje i iskustvo je sve što trebate. Mi volimo svoj posao. Isprobajte nas!

PICK-UP & RETURN

Nisi iz Zagreba? Nema problema jednostavno naruči dostavu u servis a mi se pobrinemo za ostalo.

Status popravka

24/7 uvid u servisni proces, dijagnostiku i procjenu uz komunikaciju sa našim tehničarima.

PLAĆANJA U PRODAJNOM PROSTORU Ostvarite 5% popusta gotovinom ili uplatom na iznose iznad 1.000 kn
Jednokratno gotovinom ili karticama Maestro, Mastercard, Visa, Diners, Amex ...
Obročno Maestro, Mastercard, Visa Zagrebačka banka beskamatno do 12 rata, min. iznos 500 Kn
Obročno Mastercard, Visa Raiffeisen banka – beskamatno do 12 rata, min. iznos 300 Kn
Obročno Diners ERSTE Card Club – beskamatno do 24 rata
Obročno AMEX PBZ Card American Express – beskamatno do 12 rata
Obročno Maestro i Visa Privredne banka – beskamatno do 12 rata

TRANSAKCIJSKA PLAĆANJA
Uplata po ponudi koju pošaljemo na vašu e-poštu internet bankarstvom ili u pošti, banci, FINI. Svi potrebni podaci za uplatu sa brojem našeg žiro-računa i pozivom na broj nalaze se na ponudi ili web stranici statusa popravka vašeg uređaja. Za izradu ponude potrebni su nam vaši podatci. Naziv tvrtke, ime i prezime, adresa te OIB ukoliko se radi o tvrtki za izradu R1 računa.

PLAĆANJE POUZEĆEM - DOSTAVA
Ukoliko želite i dostavu naručenog potrebno je naznačiti ime, adresu i kontakt broj telefona.
Trošak proizvoda i dostave plaćate pri primitku paketa pouzećem ili po ponudi unaprijed.
Cijena dostave je 35 do 50kn. Po evidentiranoj uplati na našem računu šaljemo vam naručenu robu ili preuzimate osobno kod nas.
Naznačite način isporuke. Šaljemo Overseas dostavom.

ČIŠĆENJE HLADILA LAPTOPA LAPTOP CLEAN & REPAIR - KAKO TO URADITI SAM?

Kako samostalno očistiti sustav hlađenja prijenosnih računala?
Pogledajte naš video primjer iz prakse i pokušajte sami ili potražite uslugu profesionalnog servisa :)

Nakupljena prašina i pregrijavanje je najveći neprijatelj za prijenosno računalo - može ga uništiti! Uspijete podignuti sustav ali nakon kratkog rada počinju problemi? Kada pokrenete nešto zahtjevnije kao gledanje filmova, surfanje ili igre laptop se smrzava ili gasi? Laptop se pretjerano grije? To su simptomi kvara zbog pregrijavanja komponenti laptopa. Problem je u nakupljenoj prašini u hladilu i treba je što prije očistiti! Pokušajte sami ili iskoristite našu uslugu Laptop Clean & Repair

Ukoliko niste na vrijeme ispuhavali nakupljenu prašinu jedini način da se ona odstrani je da se laptop rastavi i fizički očisti hladilo i ventilator. Dobro je istodobno zamijeniti i tremo vodljivu pastu na hladilima procesora i grafike jer je i ona s vremenom izgubila svoja svojstva vodljivosti topline. Ovisno o modelu laptopa zahvat može biti jednostavniji ili kompliciraniji. Neki modeli imaju lakše dostupne ventilatore dok je kod nekih potrebno rastaviti kompletno kučište i izvaditi matičnu ploču. Obično su jači laptop namijenjeni za igranje sa snažnim grafičkim karticama zahtjevniji za čišćenje.

Pročitaj više

ICT servisne usluge

Profesionalan, kvalitetan i optimalan popravak uređaja uz najbolji omjer uloženo - dobiveno.

Profi dijagnostika

Naše znanje i iskustvo je sve što trebate. Mi volimo svoj posao. Isprobajte nas!

PICK-UP & RETURN

Nisi iz Zagreba? Nema problema jednostavno naruči dostavu u servis a mi se pobrinemo za ostalo.

Status popravka

24/7 uvid u servisni proces, dijagnostiku i procjenu uz komunikaciju sa našim tehničarima.

Kako do nas?

Adresa: Oreškovićeva 55 10010 Novi Zagreb, Sloboština

Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak: 9 do 17 sati Subota: 9 do 13 sati

PICK-UP & RETURN - Preuzmi i vrati

Trebaš popravak? Iz drugog si grada ili nemaš vremena navratiti. Mi šaljemo dostavu :)

Ukoliko vam treba popravak uređaja a niste iz Zagreba, nema problema, uštedite i vrijeme i novac, pošaljite ga brzom dostavom i ubrzo vam javiti optimalnu procjenu popravka. Jednostavno naručite dostavu vašeg uređaja iz vašeg doma ili tvrke na popravak u MOJ SERVIS sa povratom na vašu adresu Overseas Express kurirskom dostavom

Kontaktiraj servis ili nazovi odmah 01 6625 939

Pošalji upit

Obratite nam se s povjerenjem i saznajte što sve možemo učiniti za vas.

Pretplatite se na naš newsletter, ne propustite novosti i akcije ponuda usluga i proizvoda.
U svakom trenutku ćeš se moći odjaviti s naše email liste. Više o privatnosti podataka

MOJ IT BLOG savjeti - recenzije - vijesti

Dijelimo sa Vama naše znanje, iskustvo, savjete i preporuke :)