Zanima vas nešto? Pitajte Moj Servis Team »

LAPTOP CLEAN & REPAIR
ZAŠTO JE POTREBNO REDOVITO ČISTITI HLADILO VAŠEG PRIJENOSNOG RAČUNALA?

Jeste li znali da su nakupljena prašina i nečistoća u hladilu najčešći uzrok skupog kvara prijenosnih računala?

U toplijem dijelu godine a pogotovo ljeti kada se povise temperature i dođu vrući dani u servisu se uvijek udvostruči broj popravaka laptopa uzrokovanih pretjeranjim grijanjem. Niti vama se nije tada lako rashladiti zar ne?

Sigurno ste osjetili da se laptop jako grije na nekim dijelovima kućišta, rad ventilatora je intenzivan i glasan, ugasi se već nakon par minuta rada a pogotovo ukoliko pokrenete nešto zahtjevno kao igre, gledanja filma, web stranice pune multimedije pa čak i Facebook. Uzrok tomu je pretjerano zagrijavanje vitalnih čipova zbog začepljenja hladila, otvora ventilacije ili neispravanog ventilatora. Pretjerano grijanje elektroničkih komponenti, procesora i diskova i zanemarivanje redovitog održavanja obično rezultiraju skupim kvarovima i gubitkom vaših podataka a to vjerujemo želite izbjeći!

Kada primijetite pojačano grijanje odmah i bez odgađanja potrebno je obaviti temeljito čišćenje sustava hlađenja na vašem računalu.

Dugotrajan rad u nepovoljnijim uvjetima bez redovitog održavanja najčešći je uzrok kvarova prijenosnih računala zbog pretjeranog grijanja odnosno nedovoljnog hlađenja. Prvi simptomi koje možete primijetiti su iznenadno gašenje računala, često resetiranje i usporavanje rada, glasan rad ventilatora i na dodir toplo računalo. Treba reagirati na te prve simptome i spriječiti skupe i neugodne kvarove. Nažalost ako sve to zanemarujete kao posljedicu najčešće imamo kvarove grafičkog procesora, glavnog procesora, matične ploče i tvrdih diskova.

Ukoliko ste neodlučni i niste sigurni da li je potrebno čišćenje hladila za vaš laptop ovdje pomaže poslovica "bolje spriječiti nego liječiti".

Ukoliko se računalo samo ugasi tokom rada stanje je alarmantno - nemojte ga nikako više koristiti jer mogu nastati skupi kvarovi a možete ostati i bez podatka. Odmah nešto poduzmite, vrijeme je za servis.

LAPTOP CLEAN & REPAIR - ČIŠĆENJE HLADILA LAPTOPA

Spriječite skupe kvarove i produljite radni vijek svojeg računala! Čuvajte svoje ulaganje.

LAPTOP CLEAN & REPAIR

Kako funkcionira sustav hlađenja prijenosnih računala?

Za razliku od desktop računala na prijenosnim računalima rashladni sistemi nisu masivno dimenzionirani radi limitiranog prostora. Hladnjaci su obično izvedeni da temperaturu komponenti koje zahtijevaju aktivno hlađenje prenose putem toplo-vodne cijevi na rebrasti hladnjak. Ventilator prisilnim ispuhom zraka odvodi temperaturu izvan kućišta prijenosnog računala. Da bi se ostvario zadovoljavajući prijenos topline s komponenti (cpu, grafički čip….) hladnjak mora biti određene površine sukladno ukupnom TDP-u (thermal design power) komponenti. S obzirom na limitirani prostor hladnjak je izveden s većim brojem bakrenih ili aluminijskih „pera“ koje su minimalno razmaknuti jedan od drugog iz navedenih razloga. Prilikom prisilnog hlađenja ventilator upuhuje hladan zrak kroz hladnjak ali pritom unosi i čestice prašine koje se radi malog razmaka gomilaju na hladnjaku.

Preporučamo da Vaše prijenosno računalo jednom godišnje samostalno očistite ili prepustite profesionalcima u servisu i sačuvate vaše ulaganje!

Elektroničke komponente i integrirani krugovi osjetljivi su na povišene temperature pa im se skraćuje vijeka trajanja. Porastom radne temperature preko 60c se linearno smanjuje vijek trajanja komponenti na matičnim pločama i upravo je to primarni uzrok kvarova matičnih ploča na prijenosnim računalima.
Osim toga pretjerano zagrijavanje jedan je od najčešćih uzroka kvarova tvrdih diskova i bolnog is skupog gubitka poslovnih ili podataka i dragih uspomena poput pohranjenih fotografija vaše obitelji i dragih uspomena

Vjerujemo da ste shvatili koliko je poslovica "čistoća je pola zdravlja" bitna i za vaš laptop :)

Povjerite nama temeljito čišćenje, nadogradnju i odaberite dodatnu opremu za vaš prijenosnik. Vjerujte iskusnim profesionalcima, obavili smo desetke tisuća ovakvih zahvata - isplati se :) Nama je doista stalo do zadovoljstva naših korisnika i kvalitete naših usluga.

Laptop se pretjerano grije, spor je, stalno zastajkuje kada vam je najpotrebnije, čudno se ponaša, zastario je, nepouzdan i pun virusa? Sigurno maštate o novom ali nemate dovoljno novaca za kupnju?

CLEAN & REPAIR

Dostavite laptop u servis, uslugu dijagnostike, procjene ili popravka obavimo u 1-3 dana ovisno o stanju uređaja i potrebnim procedurama testiranja stabilnosti i ispravnosti rada.

  PREVENTIVNA DIJAGNOSTIKA- bolje spriječiti nego liječiti :)
  Usluge koju obavljamo prilikom svake dijagnostike stanja "zdravlja" računala
 • čišćenje hladila i ventilatora od nakupljene prašine
 • zamjena termo vodljivih pasti hladila procesora i grafike
 • popravci manjih nedostataka i oštećenja kućišta
 • preventivna dijagnostika "zdravlja" svih komponenti
 • optimizacija rada operativnoga sustava i AV zaštite
 • prijedlozi i preporuke za brži i sigurni rad računala
  Usluga CLAEN & REPAIR uključuje ove detaljne obrade servisnog tehničara:
 • preliminarnu dijagnostiku i pregled stanja uređaja prije zahvata
 • kompletno rastavljanje složenog uređaja kao što je prijenosno računalo
 • čišćenje usisnika, ventilatora i hladila, kompresorom, ručno i kemijskim otapalima
 • zamjena termo vodljivih pasti hladila na procesoru i grafičkoj kartici
 • sastavljanje komponenti i njihovo fizičko i programsko testiranje ispravnosti i stabilnosti rada
 • testiranje ispravnosti komponenti kao memorija, procesor, grafička kartica i disk je obično višesatno
 • završno višesatno testiranje ispravnosti i stabilnosti rada i pregled stanja operativnoga sustava i antivirusne zaštite

 • Povjerite profesionalcima popravak i temeljito čišćenje, poboljšajte antivirusnu zaštitu - zaštitite ulaganje. Za cijenu već od 200 kuna jednom godišnje obavite redovno čišćenje laptopa. Uz uslugu čišćenja laptopa od prašine servis će vam pregledati stanje operativnog sustava skenirati na viruse, optimizirati i ažurirati operativni sustav, testirati zdravlje tvrdog diska i dati preporuke, savjete i ponude za optimalan, brži i sigurniji rad računala.

ČIŠĆENJE HLADILA LAPTOPA LAPTOP CLEAN & REPAIR - KAKO TO URADITI SAM?

Kako samostalno očistiti sustav hlađenja prijenosnih računala?
Pogledajte naš video primjer iz prakse i pokušajte sami ili potražite uslugu profesionalnog servisa :)

Nakupljena prašina i pregrijavanje je najveći neprijatelj za prijenosno računalo - može ga uništiti! Uspijete podignuti sustav ali nakon kratkog rada počinju problemi? Kada pokrenete nešto zahtjevnije kao gledanje filmova, surfanje ili igre laptop se smrzava ili gasi? Laptop se pretjerano grije? To su simptomi kvara zbog pregrijavanja komponenti laptopa. Problem je u nakupljenoj prašini u hladilu i treba je što prije očistiti! Pokušajte sami ili iskoristite našu uslugu Laptop Clean & Repair

Ukoliko niste na vrijeme ispuhavali nakupljenu prašinu jedini način da se ona odstrani je da se laptop rastavi i fizički očisti hladilo i ventilator. Dobro je istodobno zamijeniti i tremo vodljivu pastu na hladilima procesora i grafike jer je i ona s vremenom izgubila svoja svojstva vodljivosti topline. Ovisno o modelu laptopa zahvat može biti jednostavniji ili kompliciraniji. Neki modeli imaju lakše dostupne ventilatore dok je kod nekih potrebno rastaviti kompletno kučište i izvaditi matičnu ploču. Obično su jači laptop namijenjeni za igranje sa snažnim grafičkim karticama zahtjevniji za čišćenje.

Pročitaj više

VIDEO SAVJETI TIP&TRICS

Laptop je spor, stalno zastajkuje kada vam je najpotrebnije, čudno se ponaša, zastario je, nepouzdan i pun virusa? Sigurno maštate o novom ali nemate dovoljno novaca za kupnju?

Kontaktiraj servis odmah

PREVENTIVNA DIJAGNOSTIKA
bolje spriječiti nego liječiti

 • čišćenje hladila i ventilatora od nakupljene prašine
 • zamjena termo vodljivih pasti hladila procesora i grafike
 • popravci manjih nedostataka i oštećenja kućišta
 • preventivna dijagnostika "zdravlja" svih komponenti
 • optimizacija rada operativnoga sustava i AV zaštite
 • prijedlozi i preporuke za brži i sigurni rad računala

MOJ TWITTER FEED

Pratite nas na Fejsu

TAGS


MOJ SERVIS pravo ime za ICT usluge

Nama je doista stalo do zadovoljstva naših korisnika i kvalitete naših usluga.
Obratite nam se s povjerenjem i saznajte što sve možemo učiniti za vas.

Uputite pitanje, zatražite ponudu ... ili samo komentirajte :)

Hvala na upitu! Vaša poruka je uspješno poslana, očekujte odgovor uskoro!
[SMTP] Error! Internal server error! Žao nam je, pokušajte opet kasnije?
Oprostite ali morate popuniti sva obvezna (*) polja!

Posjetite nas

Profesionalni servis notebook - laptop - smartphone - tablet - osobnih i prijenosnih računala. Prodaja, nadogradnje i održavanje IT opreme.


Moj servis informatika d.o.o. Adresa: Oreškovićeva 55
10010 Zagreb, Sloboština
Telefon: 01 6625 939 E-pošta:


Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 9 do 17 sati Subota: 9 do 13 sati Nedjelja: zatvoreno *izvan radnog vremena po dogovoru
*hitne intervencije 0-24